От Синия овал искат да подменят 3/4 от моделите си до края на сегашното десетилетие, като освен това ще бъдат добавени и няколко чисто нови представители, предава autoclub.bg.

Може би най-голям интерес буди връщането на Bronco към живот. Този модел ще заеме ролята на по-пригодна за офроуд машина, като ще се появи още през следващата година заедно с нови поколения на Kuga и Explorer. Освен него ще видим и още един чисто нов представител, който също ще има по-класически офроуд възможности. Първо изображение от него можете да видите по-долу.

Може би най-шокиращият анонс от фирмата е свързан с предстоящия изцяло електрически кросоувър на марката, който засега носи условно името Mach 1. Присъстващите по време на събитието журналисти са били помолени "да затворят очи и да си представят Mustang SUV с четири врати и електрическо задвижване".

От производителя анонсират още, че съвсем скоро ще видим и хибридни версии на Kuga, Explorer, F-150, най-продаваният модел на компанията в глобален план, и Mustang.