Според източници от японската компания, Xmotion всъщност е много близък до чертите на бъдещия компактен кросоувър на Nissan, предава autoclub.bg.

Концептът е с три реда седалки в интериора, 21-инчови джанти със защита за офроуд като протекторът е интегриран в металната конструкция на колелото, сгъваем багажник на покрива и стопове, напомнящи работата на японските майстори на дърворезбата.

Вижте снимки >> >> >>


Дървото заема важно място в идеите, вложени в Xmotion. От дърво е направен и „централния тунел”, който минава през купето и е сглобен по техниката „Канава цуги” (съединяване на дървени части без използването на лепило), която се използва при строителството на храмове. Оформлението на тази особеност от интериора носи идеята, че тунелът трябва да прилича на мост над река – класически елемент от японските пейзажи.

Долната част на арматурното табло също е от дърво, а самите прибори са с форми като дошли от бъдещето.

Дизайнерите са използвали седем екрана в интериора, включително и дисплей, който замества огледалото за задно виждане. А управлението на всички мултимедийни функции се извършва чрез жестове и гласови команди.

Оценката, която ще получи Xmotion в Япония е много важна, тъй като това е концепт, създаден за японците, макар че чертите му подсказват интересни решения за бъдещите SUV модели на Nissan.