Това е първият електрически мотоциклет, наподобяващ Harley Davidson.

T-Cruise ще бъде официално анонсиран по време на събитието AIMExpo 2017, което ще се състои в края на месец септември в Охайо. Засега Tacita не разкрива техническите характеристики за новия електрически мотоциклет и единствено във Facebook страницата на компанията се съобщава, че T-Cruise ще има Li-Po акумулаторен блок с капацитет 27 киловатчаса, който ще осигурява пробег от 270 километра с едно зареждане.

Предполага се, че основата на T-Cruise е традиционна стоманена рама, използвана във всички модели на Tacita. Използва се асинхронен двигател и скоростна кутия с пет скорости и режими Eco и Sport.

Новият електрически мотоциклет T-Cruise е първият подобен мотоциклет за градски условия, проектиран и произведен от италиански и американски дизайнери” – се казва в сайта на компанията.

Мотоциклетите за градски условия, като правило, не са предназначени за високи скорости и пресечена местност, но имат много добра маневреност и голям въртящ момент при ниски обороти. Класическият пример е знаменитият Harley Davidson.