Първото поколение Insignia успя да стане "Автомобил на годината за 2009 г.", а продажбите надхвърлиха 900 000 бройки. Новата Insignia Grand Sport е базирана на напълно нова технологична архитектура и ще се стреми да постигне подобни или по-добри резултати, благодарение на своя по-луксозен стил.

Вижте снимки >> >> >>


Новата Insignia изглежда много по-голяма и по-ниска и има динамичния, източен силует на купе. Дизайнът е доста аеродинамичен - коефициентът на въздушно съпротивление е 0.26 Cd.

Моделът впечатлява с острите си адаптивни матрични LED фарове, по-широка радиаторна решетка, скосен покрив и хромирани декорации.

Интериорът на Insignia Grand Sport също радва своя водач с елегантен силует и арматурно табло, което сякаш го обгръща и осигурява по-ангажиращо и директно преживяване при шофиране. Предните и задните седалки могат да се подгряват и предлагат премиум тапицерии, като предните седалки могат да се поръчат и с функция за масаж.

Междуосието е увеличено с 92 мм и осигурява значително по-просторен интериор, от който особено облагодетелствани са пътниците отзад.

Налични са множество системи за подпомагане на водача, като 360-градусова камера, head-up дисплей, система за следене на пътното платно, адаптивен темпомат, асистент за страничен трафик и много други, чието контролиране става посредством сензорния дисплей с инфотейнмънт система IntelliLink.

Потвърдено е, че автомобилът се базира на платформата E2XX, която се използва и от новия Chevrolet Malibu, като благодарение на това новата Insignia ще е със 175 килограма по-лека от сегашното поколение.

Немците все още не са разкрили двигателната гама на модела, но се предполага, че колата ще разполага с 1.5-литров бензинов мотор със 163 к.с., както и 2.0-литров турбо агрегат с 247 к.с. Дизелите ще бъдат представени от 1.6- и 2.0-литрови двигатели с мощност от 110 к.с. нагоре.

Базовите версии на новата Insignia ще са със задвижване на предната ос, а по-върховите нива ще са 4х4 и нова 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Второто поколение на Opel Insignia ще дебютира на автосалона в Женева през март 2017 г., а продажбите на модела ще започнат малко след това.