Автомобилът е наречен X-Class, а немците показаха две негови версии - една градска и една офроуд.

И двата варианта имат агресивен дизайн, разчитащ на голяма радиаторна решетка и извити фарове.

Вижте снимки >> >> >>


Градският пикап е наречен stylish explorer и има доста стилни и нестандартни LED стопове, а фаровете за мъгла са интегрирани под радиаторната решетка.

Офроуд версията на X-Class е наречена powerful adventurer и има малко по-различна радиаторна решетка, стандартни стопове, защитни елементи по калниците и електрическа лебедка.

Интериорът на двете версии също има различна визия, като купето на градския пикап има по-луксозен вид и разчита на премуим кожа и дървени декорации, а офроуд версията разполага с карбонови елементи и пожарогасител.

И двете версии разполагат с модерна инфотейнмънт система и множество системи за подпомагане на водача, като 360 градусова камера, асистент за следене на пътното платно, аварийна спирачка и др.

Тъй като платформата на немският пикап е взета от Nissan, то двигателната гама ще започва с агрегати, участващи и в гамата на Nissan Navara и Renault Alaskan.

Върховата версия обаче ще е снабдена с V6 дизелов двигател на Mercedes и съчетана със системата за задвижване на всички колела 4Matic.

Максималната товароносимост на немския пикап ще е около 1,1 тона, а пределната товарна база на задвижвано ремарке ще е около 3,5 тона.

Бройките предназначени за европейския пазар ще се произвеждат в завода на Nissan в Барселона, Испания. За Южна Америка ще отговаря фабриката на Renault в Аржентина.

Продажбите на Mercedes X-Class ще стартират в края на 2017 година.