Всъдеходът има сходни черти с новия Grand Cherokee, на за разлика от него има много по-компактни размери.

Вижте снимките >> >> >>


Моделът ще бъде наследник едновременно на два модела - предходните Compass и Patriot, като спокойно можем да кажем, че е доста по-красив от тях.

Радиаторната решетка е изцяло в стила на американската марка, фаровете и стоповете са снабдени с LED светлини, калниците са с леко ъгловат вид, на покрива е интегриран спойлер, а под шасито на автомобила са монтирани защитни елементи.

"Новият Compass е най-способният компактен SUV в света", споделят "скромно" от Jeep.

От снимките обаче се вижда, че автомобилът наистина има доста щедър пътен просвет, а предвид 4х4 способностите на Jeep сме убедени, че новият Compass няма да е "паркетен" кросоувър.

Американците споделят, че двигателната гама на модела ще включва 17 различни конфигурации. Очакванията са да видим малолитрови агрегати и 2,4-литров Tigershark мотор. Новият Compass ще може да се поръча и във версия с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Моделът ще направи публичният си дебют след около месец на автошоуто в Лос Анджелис. Продажбите на новия Compass ще стартират в началото на 2017 година, като компактния всъдеход ще се предлага в над 100 държави по света.