Този месец едни от ембламатичните бели автомобили - Ferrari Testarossa, участвал в популярния телевизионен сериал от 80-те "Маями Вайс", ще бъде пуснат на търг в Калифорния, информира ДПА, цитирана от БТА.

Вижте снимки на бялото Ferrari от Маями Вайс >>

Стилното Ferrari, шофирано във филма от актьора Дон Джонсън в ролята на Сони Крокет, е държано 25 години в хангар, преди да бъде освежено за продажбата тази година.

Testarossa е необичаен избор за детектив на тайни мисии.

Автомобилът обаче много добре се съчетаваше със слънчевите очила Ray Ban и костюмите Armani, носени от Крокет и партньора му Рикардо Тъбс, изигран от актьора Филип Майкъл Томас.

Традиционно Ferrari-то изглежда най-добре в червено, но чисто белият 12-цилиндров екземпляр с мощност 390 к.с. е изминал само 26 000 км.

За драматичните сцени с преследвания са използвани каскадьорски автомобили, затова "животът" на Testarossa е бил спокоен.

Според ценовите листи запазен модел Testarossa от такъв клас и с такъв известен произход обикновено би струвал около 90 000 долара.

Търгът на аукционна къща Mecum ще бъде в Монтерей по време на Автомобилната седмица в Пебъл бийч от 11 до 16 август.

Собственикът на второто бяло Ферари, използвано за снимките на "Маями Вайс", твърди, че е отказал оферта от $ 1 млн. за колата.

По време на Автомобилната седмица в Пебъл бийч ще бъде продадено и доста по-скъпото и уникално Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Speciale.