Култовото трио е подписало договор за създаването на нов сериал за коли за онлайн канала на американската компания Amazon, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Както знаем, Кларксън беше уволнен през месец март от британската медия Би Би Си заради упражнено физическо насилие над един от продуцентите на предаването, а Мей и Хамънд също напуснаха БиБиСи в знак на солидарност.

"С въодушевление съобщавам, че Хамънд, Мей и аз подписахме договор с "Amazon Prime Video EU", написа 55-годишният водещ на своята страница в социалната мрежа Twitter.

"Чувствам се така, все едно съм се измъкнал от биплана и съм се прехвърлил на космически кораб! Ние станахме част от новия век, от "умната телевизия" - добави 52-годишният Мей.

Новото предаване все още няма име, но вече е ясно, че ще се излъчва онлайн по канала Amazon Prime, като стартът му е насрочен за догодина. Тримата водещи са сключили договор за три сезона.

Годишният абонамент за Amazon Prime във Великобритания струва 79 паунда.

Заедно с култовата за феновете на автомобилите тройка водещи в новата поредица ще участва и бившият изпълнителен продуцент на Top Gear Анди Уилман.

Новото шоу ще бъде пуснато в мрежата през 2016 година.

То ще бъде достъпно за потребителите на платената видео услуга на Amazon и ще влезе в пряка конкуренция с новия Top Gear, включващ Крис Еванс, Дженсън Бътън и супермоделката Джоди Кид.