Lamborghini са потвърдили, че ще покажат Lamborghini Aventador Superveloce Roadster на Pebble Beach в Калифорния.

Роудстър версията на Aventador SV ще се задвижва от същия 6.5-литров V12 двигател с мощност от 750 к.с. и 690 Нм въртящ момент, който задвижва и купе версията.

Вижте снимки на Lamborghini Aventador SV >>

Очаква характеристиките на роудстъра да се доближават до тези на купето, което ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди и има максимална скорост от 350 км/ч.

Lamborghini вече са започнали да приемат поръчки за Aventador SV Roadster, а производството на модела ще бъде лимитирано до едва 500 бройки.

Вторият суперавтомобил, който бихме могли да видим на Pebble Beach определено би бил по-интересен, но за съжаление Lamborghini не са потвърдили официално, че ще покажат втори нов модел там.

Списание Motor Trend твърди обаче, че мистериозната суперкола ще ще бъде показан само на отбрани клиенти, а не на публиката на събитието.

Според слуховете този модел Lamborghini също ще е базиран на Aventador Superveloce, но ще разполага с подобрен двигател и мощност от около 800 к.с.

От мистериозната хиперкола ще бъдат създадени само 30 бройки - 20 купета и 10 роудстъра, а цената му по всяка вероятност ще бъде над 1 милион долара.