Volkswagen разкри, че нова инфотейнмънт ситема на марката - MIB II ще интегрира Apple CarPlay и Android Auto.

Вижте снимки >>


MIB II ще използва стандарта Mirrorlink за връзката с автомобила

От Volkswagen гордо разкриват, че са първият автопроизводител предлагащ едновременно и трите доминиращи технологии, правещи връзката между смартфона и колата на потребителя възможна.

Инфотейнмънт системата на Volkswagen ще разполага с по-добри процесори, усъвършенствана графика и сама ще се настройва спрямо операционната система на смартфона на потребителя.

Единствените модели от гамата на Volkswagen, които няма да се възползват от възможностите на Apple CarPlay и Android Auto са Eos и Touareg.

Android Auto е изградена около Google Maps, Google Now и възможността за гласови команди в Google и е съвместима с нарастващата по обем екосистема от приложения за възпроизвеждане на аудио и споделяне на съобщения, включваща WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify, и приложения за слушане на подкасти.

Apple CarPlay осигурява възможностите и удобствата на iPhone, от които искате да се възползвате по време на шофиране и ги предоставя на екрана на арматурното табло на автомобила по максимално интелигентен и удобен начин. Tова позволява на водачите да телефонират, да изпращат и да получават кратки съобщения и да слушат музика по команда от сензорния екран или гласово чрез Siri. Поддържаните от Apple CarPlay приложения включват оригиналните „Phone”, „Messages”, „Maps” и  „Music” на iPhone, както и съвместими приложения от външни доставчици.

Android Auto изисква смарфонът да използва версия на операционната система Android Lollipop 5.0 или по-нова, а Apple CarPlay изисква iPhone 5 или по-нов.

И двете системи обещават да са изключително лесни и удобни за употреба.