Talisman идва със съвсем различен екстериор и интериор, както и с CMF платформа. Моделът е дълъг 4.85 м, широк е 1.87 м и е висок 1.46 м. Междуосието е 2.81 метра, а багажникът побира 608 литра багаж.

Вижте снимки >>

Новият седан на Renault разполага с масивна предна решетка, оградена от LED фарове и C-образни LED дневни светлини, които се простират надолу към бронята. Задната част определено прави впечатление с LED стоповете, които имат 3D ефект и са постоянно пуснати.

Вътре Talisman е повлиян от новия Espace и разполага с отделения за вещи с общ капацитет 25 литра. Французите се хвалят, че пространството за колената на задната седалка от 262 мм е едно от най-добрите в този сегмент.

Предните седалки са с 10 позиции на настройване и са отопляеми.

Базовите версии на Talisman идват 4.2-инчов централен дисплей, а за по-върховите е предвиден 8,7-инчов сензорен дисплей - част от R-Link 2 инфотейнмънт системата, която работи със система за съраунд звук Bose с 13 високоговорителя.

Моделът ще се предлага с два турбо бензинови двигателя - TCe 150 и TCe 200 (150 к.с. и 200 к.с.), които ще се свързват изключително със 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя.

Дизеловите версии са три - dCi 110 и dCi 130 ще могат да бъдат свързани с ръчна 6-степенна трансмисия или 7-степенна с двоен съединител, а топ агрегатът dCi 160 (160 к.с.) с две турбини се предлага с 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Продажбите на новия седан на Renault в Европа ще започнат от края на годината.