Volkswagen Group получи и наградата за "Най-иновативен производител на автомобили 2015", похвалиха се от компанията.

Volkswagen постигна първо място и в категориите: "Свързан автомобил", "Автомобилна концепция", "Конвенционални задвижвания" и "Системи за безопасност".

Всяка година наградите за автомобилни иновации се представят от Center of Automotive Management (CAM) в сътрудничество с одиторската и консултантска фирма PricewaterhouseCoopers (PwC).

Volkswagen Group запазва позицията си на компания с най-висок технологичен опит и богато портфолио от иновативни марки. Това е заключението от последния доклад от CAM, което за поредна година нарежда Wolfsburg group като най-иновативната автомобилна компания в света.

Официалното обяснение от CAM и PwC за наградите е, че "1251 индивидуални иновации, 212 от които са първи в света, са разработени от Volkswagen за последните 10 години. Сред тях са XL11, платформа за нови технологии; Bugatti Veyron2, най-мощният и най-бързият масово произвеждан автомобил; Matrix LED-светлините на Audi; и първата 7-степенна скоростна кутия с два съединителя в серийно производство."