Първоначално Infiniti Vision GT бе създадена като виртуална концепция за нуждите на играта Gran Turismo 6. Елитното подразделение на Nissan обаче е решило да създаде реален модел на концепцията, като го представи пред публиката на автошоуто в Шанхай, където компанията демонстрира какво можем да очакваме от нея в бъдеще.

Вижте снимки >>

От показаните изображения става ясно, че концепцията Vision GT изглежда като по-спортен и по-агресивен брат на елегантното Infiniti Q80 Inspiration.

Редно е да споменем, че концептуалното премиум спортно купе Infiniti Q60 също притежава част от дизайнерските елементи на суперавтомобила Vision GT.

Явно бъдещите модели на Infiniti ще изглеждат доста агресивно и ще включват някои характерни за елитната марка елементи, като масивна радиаторна решетка, големи въздухозаборници, както и тънки и издължени фарове.

Не е случайно, че трите концепции бяха изложени заедно, като представянето им бе озаглавено от Infiniti "Естетиката на контраста".

За съжаление, най-вероятно Vision GT няма да се качи на поточната линия в скоро време, а съдбата на луксозното Q80 Inspiration също не е ясна.

За сметка на това обаче, концептуалното спортно купе Infiniti Q60 е доста близо до реалността, а производствената му версия ще дебютира в края на тази или в началото на другата година.