Миналата година Карлос Гон прогнозира, че първите серийни безпилотни автомобили ще се появят по пътищата през 2018 година.

Сега обаче шефът на Renault-Nissan е бил доста по-сдържан в предположенията си, заявявайки, че "до създаването на напълно автономен и сериен модел ни делят поне 10 години".

Въпреки това, автономната технология ще започне да навлиза в ежедневието ни много скоро, а в края на следващата година Renault-Nissan ще предложи своята Traffic Jam Pilot система, която ще позволи на автомобилите да превключват на безпилотен режим по време на тежък трафик.

През 2018 година Renault-Nissan ще представи система, която да позволи на колите на марката да избягват различни опасности и да сменят платната без намесата на шофьор.

Малко след това компанията ще представи и система, позволяваща превключването в автономен режим да става в почти всички ситуации - включително и в затруднени градски условия.

Карлос Гон отново заявява, че съществуващите закони и регулации допълнително ще забавят пускането на първия сериен безпилотен автомобил.