Списание Motoring твърди, че наследникът на S2000 ще тръгне по стъпките на Acura NSX и ще предложи хибридна задвижваща система, включваща 4-цилиндров двигател и два електромотора.

Наследникът на японския роудстър може да е със задвижване на всички колела, тъй като електромоторите биха могли да захранват предната ос, а двигателят с вътрешно горене - задната.

Вижте снимки на Honda S2000 >>

Припомняме, че Honda S2000 бе произвеждана от 1999 до 2009 година, като за слизането на модела от поточната линия и отказа на компанията от създаването на наследник на роудстъра повлия световната финансова криза, започнала през 2008 година.

Сега обаче създаването на роудстър модел изглежда отново стои на дневен ред за Honda, особено след като Mazda разкри новата MX-5 Miata.

Според последните слухове, вместо да използва 2.0-литров двигател, Honda обмисля да снабди очаквания хибриден роудстър с новия 1.5-литров бензинов турбо агрегат, който ще дебютира при десетото поколение на Honda Civic.

Други слухове твърдят, че Honda подготвя създаването на S1000- още по-малък роудстър, разчитащ на 1.0-литров двигател.

Миналата година списание Auto Express твърдеше, че наследникът на култовата Honda S2000 ще дебютира през 2017 година и ще има цена от около 42 000 евро.