От General Motors демонстрират по перфектен начин как си представят бъдещето чрез концептуалния модел.

Вижте снимки >>

Футуристичната машина разчита за задвижването си на електромотори и разполага с монтиран на покрива радар, който заедно с други сензори прави възможно функционирането на автономния режим на колата.

Екстериорът на Chevrolet-FNR впечатлява още с капсуловидния си дизайн, с кристалните си лазерни предни и задни светлини, със своите джанти и големи прозорци, а не на последно място и с вратите си, които се отварят по изключително интересен начин.

От Chevrolet не са спрели до тук и са заменили стартерния ключ със система за ирисово разпознаване, а съобразно съвета на водещи учени, предните седалките могат да се обръщат на 180 градуса, правейки пътуването в автономен режим една идея по-приятно.

Машината е разработена от PATAC - азиатския технологичен център на GM, но за наше съжаление, американците засега не планират производствена версия на концептуалния Chevrolet-FNR.

Въпреки това, времето в което подобни автомобили ще се появят на пазара може би не е чак толкова далеч, а водещи автомобилни компании вече започнаха да показват идеите си за бъдещето.

Вижте как изглежда бъдещето според Mercedes >>