Концептуалният Mercedes-Benz GLC Coupe ще направи публичния си дебют утре, като е почти сигурно, че производствената версия на колата ще види "бял свят", а това най-вероятно ще стане през следващата година.

GLC Coupe е базирано на второто поколение на GLK, което ще бъде преименувано на GLC. Въпреки това обаче, високопроходимият автомобил изглежда като умалено копие на Mercedes GLE Coupe.

Mercedes GLC Coupe има дължина от 4.73 метра и колесна база от 2.83 метра, а благодарение на скосения си покрив, моделът е по-нисък от 1.60 метра.

Вижте снимки >>

Екстериорът на концепцията се откроява още с предни и задни LED светлини, масивни 21-цолови лети джанти, пластмасово защитно покритие и изпускателна система от неръждаема стомана с 4 ауспуха.

От Mercedes заявяват, че колата определено е наследила стила на купетата, като това е най-ясно изразено в нейната задница, но също така носи офроуд дух и разполага с висок пътен просвет, 4MATIC система за задвижване на всички колела и защитен панел монтиран под шасито на автомобила.

Задвижването на концептуалния кросоувър се осъществява от 3.0-литров двигател с мощност от 367 к.с. и 520 Нм въртящ момент. Mercedes GLC Coupe разполага с 9-степенна автоматична трансмисия.