Това обяви самата компания след спекулациите, че той може да загуби работата си, предадоха ДПА и Франс прес, цитирани от БТА.

Криза в ръководството на Volkswagen изправи Винтеркорн срещу някогашния му наставник и в момента влиятелен председател на надзорния съвет на компанията Фердинанд Пиех.

Пиех даде начало на голяма битка в компанията, след като показа, че няма доверие във Винтеркорн, който се очакваше да го наследи начело на 20-членния борд.

Миналата седмица в интервю за германския седмичник "Шпигел" Пиех заяви, че се разграничава от Винтеркорн, което тласна рязко надолу акциите на компанията.

Тогава Пиех определи себе си като най-добрия възможен председател на борда на групата към момента. Пиех, който е на 78 години, миналата седмица проведе кризисна среща с висшия мениджмънт на Volkswagen в Залцбург.

Най-влиятелните членове на надзорния съвет "ще предложат да бъде продължен договорът на Винтеркорн", който засега е до края на 2016 година, посочва АФП.

Очаква се Пиех, който е внук на създателя на емблематичния модел Beetle Фердинанд Порше, да се оттегли на общото събрание на Volkswagen през 2017 година. Семейството му държи 50,73% от правата на глас във Volkswagen.