Концептуалният хибрид на Peugeot е базиран на 308 R, а французите го наричат "ултимативния 308".

 При създаването на Peugeot 308 R HYbrid е бил използван дизайнерският опит от концепцията Quartz, в резултат на което хибридният хеч радва с изключително агресивния си стил, разчитащ на раздут бодикит с огромни въздухозаборници и 19-цолови лети джанти.

Вижте снимки >>

Горещият хечбек се задвижва от хибридна плъг-ин система, състояща се от 1.6-литров 4-цилиндров THP бензинов агрегат и два електромотора, монтирани на предния и заден мост. Общата мощност е 500 к.с. и 700 Нм, които се предават към четирите колела.

В резултат на това ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4 секунди, докато максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Peugeot 308 R HYbrid предлага четири режима на задвижване.

Hot Lap освобождава пълния потенциал на хибридната система, Track режимът е ограничен на 400 к.с. и 530 Нм и разчита главно на бензиновия агрегат, Road е създаден специално за обществени пътища и разполага само с 300 к.с. и 400 Нм. 

Последният режим е наречен ZEV и дава преимущество на електромоторите, като предният мотор функционира и като спирачна система, увеличавайки живота на дисковите спирачки.