В проучването са участвали около 3200 души от САЩ, Китай, Япония, Индия, Австралия и Великобритания, а основният въпрос е бил - "Какво бихте правили в напълно автономна кола".

Около 35% от американците са заявили, че ще четат, играят игри, работят или гледат телевизия. Около 30% от британците, австралийците и японците биха правили същото, а над 50% от индийците и около 40% от китайците дават същия отговор. 

В резултат на това случаите на "пътна болест" или кинетоза биха зачестили.

Броят на хората изпитващи дискомфорт при пътуване би нараснал, защото докато очите са концентрирани върху неподвижни части от интериора - както при четене на книга, то вестибуларният апарат и вътрешното ухо усещат извършваното от автомобила движение.

Това "разминаване" на информацията, постъпваща в мозъка, често води до прилошаване и гадене, като при чести завои дискомфорът би бил по-интензивен.

За справянето с тези проблеми е установено, че помага гледането на пътя и пейзажите извън автомобила. Именно за това учените от Мичаганския университет препоръчват на производителите на автономни коли да монтират по-големи прозорци.

Други от съветите към бъдещите производители на автономни коли включват създаването на по-релаксираща обстановка посредством обръщащи се една към друга и напълно падащи седалки.

Какво бихте правили Вие в напълно автономна кола?