Мнозина забелязаха сходството на възродения Continental с Bentley Flying Spur и изглежда, че това не е убегнало от погледа и на главния дизайнер на Bentley, който изрази недоволството си във Facebook.

Сравнете Lincoln Continental и Bentley Flying Spur >>


Според Люк Донкерволке колата би трябвало да запази своите 4 овални фара, а наименованието ѝ да бъде Flying Spur.

Донкерволке е споделил на стената на главният дизайнер на Lincoln - Дейвид Уудхаус гневно съобщение, но по-късно е изтрил своя пост.

Пред Car Design News главният дизайнер на Bentley е коментирал, че това поведение не буди респект в него, а "създаването на копия като това създава лошо име в света на автомобилните дизайнери".


Нов живот за президентската лимузина

Ford ще представи официално концепцията за 10-о поколение на легендарния модел Lincoln Continental днес на изложението в Ню Йорк, информира Франс прес, цитирана от БТА.

Компанията обяви, че ще вдъхне нов живот на лимузината на американските президенти, за да засили позициите в луксозния сегмент в САЩ и Китай, където конкуренцията е много силна.

Концептуалният модел има нова по-малка решетка и по-елегантен вид. Нова е и технологията, включваща скрити дръжки на вратите, посочва Асошиейтед прес.

Continental, който излиза на бял свят през 1939 година, е използван от редица американските президенти, сред които Джон Ф. Кенеди. Негов притежател е и Елвис Пресли.

През 1980 година Cadillac му отнема титлата "лимузина на президентите".

Ford спира производството на модела през 2002 година заради отслабване на продажбите, припомнят агенциите.

Нюйоркското автомобилно изложение днес отваря врати за журналисти, а за широката публика ще бъде достъпно от 3 до 12 април.

Вижте снимки на концепцията >>