На базата на показания от Lincoln идеен автомобил ще бъде създадено новото поколение на Continental, което трябва да се появи през 2016 година.

Вижте снимки >>

Концепцията има матрични LED фарове, хромирана предна решетка и масивни 21-цолови лети джанти. Елитният вид на автомобила се допълва и от незабележимите "E-Latch" дръжки на вратите.

Луксозният концептуален седан се задвижва от 3.0-литров V6 EcoBoost двигател, който най-вероятно ще изпраща мощността към задната ос на колата.

Lincoln Continental ще има множество подпомагащи шофьора системи, като моделът ще има панорамна 360 градусова камера свързана директно със сензорния екран на колата.

В интериора на автомобила намираме специални, патентовани от Lincoln седалки и златисто вътрешно LED осветление. Пътниците на задната седалка ще могат да контролират климатичната и аудио система на Continental, а концептуалната машина дори разполага със специално място за съхранение на шампанско.

ВИДЕО >>


Покривът на луксозния американски автомобил ще има вградено "умно стъкло" - SPD SmartGlass, което прави възможно 99% от UV лъчите да бъдат блокирани по желание, а в резултат на това температурата да се понижи с 18 градуса по Фаренхайт.

Публичният дебют на концепцията Lincoln Continental ще се състои само след няколко дни на автошоуто в Ню Йорк.