Mercedes-Benz официално са обявили своето решение, като са взели предвид тенденциите сегментът на средноголемите пикапи да се разрасне в световен мащаб.

Германската марка е заявила, че ще се превърне в първия премиум производител, който ще отговори на пазарното търсене.

Mercedes ще се прицели главно в пазарите на Латинска Америка, ЮАР, Австралия и Европа, като компанията ще създаде своя пикап най-късно до 2020 година.

Новият модел ще се разработи от Mercedes-Benz Vans - подразделението на марката отговорно за създаването вановете и лекотоварните автомобили на Mercedes.

Шефът на Mercedes-Benz Vans, Фолкер Морнхинвег е заявил, че компанията ще създаде своя първи пикап, следвайки своите основни принципи и рецепта за успех, включваща висококачествен дизайн, комфорт и сигурност.

"Клиентите, търсещи съчетание между високата практичност, върховия дизайн, надеждността и комфорта ще получат перфектното предложение от нас", обещава Фолкер Морнхинвег.

Поради някои елементи от своята конструкция можем да кажем, че Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 също отговаря на определението за пикап, въпреки че съществуват и сериозни разлики спрямо класическите пикап модели.

Вижте снимки на шестколесния звяр G63 AMG 6x6 >>