Името на идейния испански автомобил 20V20 е съкратена версия на "Визия 2020". Производствената версия на показания кросоувър обаче ще се появи само след година и ще постави началото на SUV линията на SEAT.

Вижте снимки >>

SEAT 20V20 идва с доста агресивни форми, LED фарове и стопове. За спортния стил допринасят и масивните 20-цолови лети джанти. Знае се още, че колата използва MQB-платформата на Volkswagen.

Концепцията е дълга 4.66 метра, колесната база е 2.79 м, а пътният просвет е 22.8 см. Испанците твърдят, че кросоувърът им притежава багажник с обем от 600 литра.

Главният дизайнер на Seat Алехандро Месонеро-Романос е разкрил, че дизайнът на колата е готов и определя бъдещия кросоувър, като "по-голям брат на Seat Leon".

От SEAT се надяват да създадат една "силно емоционална" кола с характер, която да се превърне в първия избор на хората с младежки и динамичен дух.

За двигателната гама на модела се споменава, че ще включва TSI и TDI агрегати, като най-върховите й представители ще бъдат с мощност до 300 к.с.

SEAT ще разчита на нестандартен и иновативен дизайн, модерни технологии и достъпна цена, за да се отличи от другите автопроизводители и да постигне успех с новата си автомобилна гама.