Обещанието е дадено въпреки факта, че засега производителите продължават представят мощни, скъпи и луксозни спортни коли, насочени към нарастващия световен пазар, информира Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

На Международното автомобилно изложение в Женева главният изпълнителен директор на BMW Норберт Райтхофер заяви, че неговата компания "не може да мине без" коли, захранвани с батерии, като компактния градски модел i3.

Той отбелязва, че "в бъдеще електрически задвижваните превозни средства ще бъдат търсени".

Главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетше коментира, че хибридите, съчетаващи двигатели с вътрешно горене и батерии, са "наистина привлекателни автомобили, представящи най-доброто и от двата свята" и служат като мост към бъдещите превозни средства без емисии.

Женевският автосалон вече отвори врати за журналисти, а от 5-и до 15-и март ще бъде достъпен и за широката публика.

Осемдесет и петото издание на голямото автомобилно изложение тази година ще представи 130 нови модела. Около 220 изложители от 30 страни се събират край бреговете на Женевското езеро, където ще покажат около 900 автомобила, посочва Франс прес. Салонът, на който специален павилион ще бъде посветен на автомобилните аксесоари, се надява да привлече 700 000 посетители.