Според германската компания звездата на шоуто ще е Mercedes-Benz 540 K Streamliner, произведен през далечната 1938 година.

Вижте снимки на Mercedes-Benz 540 K Streamliner >>


Немският автомобил, който вече е на 77-години е определян от мнозина като "изпреварил времето си" и е предшественик на съвременния Mercedes S-Class Coupe.

Mercedes-Benz 540 K Streamliner е изработен от изключително леки материали, като алуминий и има доста аеродинамична форма - коефициентът на съпротивление е доста добър и по съвременните стандарти - 0.36 Cd.

Колата е създадена в желанието на нацистка Германия да доминира в света на автомобилните състезания, като Mercedes 540 K Streamliner е трябвало да дебютира на състезанието от Берлин до Рим.

Самото състезание също е било натоварено със символизъм, сблъсквайки две диктаторски държави на състезателния терен - германците са искали да спечелят на всяка цена и затова не са хабили никакви средства по създаването на аеродинамичния Mercedes.

Състезанието обаче пропада, а малко след това започва и Втората световна война,  където мощният Mercedes е използван за тестването на гуми, той обаче преживява войната непокътнат.

Немският ретромобил се задвижва от 5.4-литров V8 двигател със 180 к.с., което позволява на германската машина да поддържа максимална скорост от 185 км/ч.

На автошоуто Mercedes ще покажат още два автомобила - състезателен вариант на 300 SL от 1953 г. и концептуалния суперавтомобил C 111 от 1970 година.

Ретрошоуто в Париж ще започне на 4-ти февруари и ще продължи до 8-и.