"Спряхме пратките за централния склад в Москва, доставките ще бъдат възобновени чак след като курсът се стабилизира", е казал представител на Audi, цитиран от ТАСС и БТА.

По-рано директорът на компанията официален дилър на германския концерн в Томск Александър Куликов, цитиран от ТАСС, заяви, че всички продажби и доставки на Audi в Русия са спрени до обявяване на нови цени.

Американският автомобилостроител General Motors също спира да доставя свои автомобили за дилърите в Русия заради нестабилността в курса на рублата.

Доставките са спрени за неопределен срок - докато се стабилизира курсът на руската валута

Производството на General Motors в Русия в завода в Санкт Петербург и в съвместното предприятие с Автоваз (GM - Автоваз) продължава.

На руския пазар Дженерал мотърс присъства най-вече с марката Chevrolet, която е на 8-о място по продажби в Русия. През периода януари - ноември 2014 г. продажбите на марката се понижиха с 30 процента до 109 700 автомобила.

Същевременно на фона на очакваното повишаване на цените се наблюдава силно търсене на автомобили, което води до недостиг на коли в дилърската мрежа, допълва ТАСС.