Директорът по технологическото развитие на Audi доктор Улрих Хакенберг е разкрил, че тенденцията е автомобилите на компанията да имат все по-малко бутони. Това скоро ще доведе до "безбутонно бъдеще", където всичко ще бъде контролирано от сензорни дисплеи.

Хекенберг е разкрил пред Automobile Magazine, че концептуалният модел Audi Prologue отваря вратите именно към това бъдеще.

Новото Audi TT също се доближава до визиите на Audi за бъдещето на автомобилите, тъй като има дигитално табло с вградени MMI функции.

Хакенберг споделя и за друга интересна новост относно системата за автономно управление на автомобила, като от Audi са разбрали, че с настоящите технологии времето, за което шофьорът би поел обратно контрола над колата е 10 секунди.

"А това е твърде много, като се има предвид, че доста неща могат да се случат за 10 секунди, особенно при високи скорости", е заявил технологичният директор на Audi.

За да се справят с този проблем от Audi разработват две отделно работещи една от друга системи, които да следят и да предвиждат случващото се на пътя.

Прогнозите за пътната ситуация на двете системи ще бъдат обработвани от компютър, като в случай на разногласие между системите, контролът върху колата ще бъде предложен на шофьора.

Въпреки че на пръв поглед това звучи малко сложно и объркано, д-р Хакенберг смята, че това ще намали времето за предаване на контрола от машината към човека и най-вече ще намали риска.