Поточните линии на i8 работят на пълния си капацитет - малко над 100 коли излизат месечно от заводите, но клиентският интерес към хибридния автомобил е толкова голям, че на някои пазари на потребителите им се налага да чакат по 18 месеца, за да се сдобият с мечтаното возило.

Маркетинговият бос на BMW - Ян Робъртсън е заявил пред списание Automotive News Europe, че този срок е твърде дълъг и би трябвало да е най-много 6 месеца.

Директорът за продажбите и маркетинга на BMW е споделил, че компанията обмисля да увеличи производствените си мощности, но не е разкрил кога може да се очаква това.

Според слуховете към производствените мощности на i8, могат да бъдат пренасочени сили от BMW i3, тъй като интересът към модела е започнал да спада.

За сравнение BMW произвеждат по 2000 i3 модела месечно и въпреки това за компактния хибриден модел се чака по 6 месеца.

Робъртсън е завършил интервюто, като е отрекъл слуховете за евентуален i5 модел с водородни клетки, като е заявил, че не знае за никакви планове на марката по създаване на водороден i-модел.

От своя страна BMW i8 се оказа такъв хит, че поръчките за него далеч надхвърлят 100 произвеждани месечно бройки, като вече дори и в България хибридната суперкола е намерила своя собственик.

Вижте снимки на BMW i8 >>