Speed версията на Bentley Mulsanne се различава от стандартната по снижените брони, нова цветова гама и 21-цолови джанти.

Вижте снимки >>

Интериорът на автомобила разполага с нови тапицерии и диамантени декорации.

Спортният седан се задвижва от подобрен 6.75-литров V8 двигател с 537 к.с. и 1100 Нм въртящ момент. Той е свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия с S режим за по-бърза реакция на двигателя.

Mulsanne Speed ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди, а максималната му скорост е ограничена до 305 км/ч.

Bentley са снабдили своя автомобил със система за деактивация на цилиндрите, която позволява на двигателя да работи като V4, в резултат на което вредните емисии и разходът са намалени.

Главният изпълнителен директор на Bentley - Волфганг Дюрхаймер, коментира, че "новият Mulsanne Speed е колата, която определя Bentley като първенец в света на луксозните автомобили" и добавя, че "тя се отличава като спокойна и релаксираща, но с безмилостно динамично поведение, което може да бъде активирано при желание".

Bentley Mulsanne Speed ще бъде официално представен по време на автомобилното изложение в Париж на 2-ри октомври, доставките при клиентите на компанията ще започнат още от тази зима, а цените на автомобила започват от около 315 000 евро.