След като преди няколко дни Ford официално разкриха второто поколение S-MAX, сега компанията ни разкрива и освежения C-MAX.

Вижте снимки >>

Актуализирани фарове с дневни LED светлини, рестилизирана радиаторна решетка, нови предни и задни брони и по-малки стопове са част от направените по екстериора промени.

Освеженият външен вид на семейната кола се допълва от нови алуминиеви джанти и обновена цветова гама.

Интериорът на колата разполага с инфотейнмънт система SYNC 2, която е свързана с 8-инчов сензорен дисплей и заменя доста от бутоните по таблото.

Нивата на шум и вибрации в кабината са намалени, благодарение на използвани звуко-изолиращи материали и по-дебелото стъкло с по-абсорбиращи уплътнения около него.

По отношение на предлаганите двигатели, обновените C-MAX и Grand C-MAX ще се предлагат с нов 1.5-литров TDCi агрегат с мощност от 120 к.с. и актуализиран 2.0 TDCi със 140 к.с. и 163 к.с.

Налични са също и 1.0-литров EcoBoost, имащ версии със 100 к.с. и 125 к.с., както и 1.5-литров EcoBoost със 150 к.с. и 180 к.с.

За повече пари на клиентите могат да получат различни системи за подпомагане на безопасността и улесняващи паркирането, както и биксенонови HID фарове, снабдени с адаптивна светлинна система.

Фейслифтът на Ford C-MAX ще дебютира на автоизложението в Париж, а тогава най-вероятно ще разберем повече подробности относно модела и неговата цена.