Mercedes Vito изглежда точно така както се и очакваше - като една по-практична и оптимална версия на V-Class.

Vito предлага голямо разнообразие от конфигурации, като например възможността вместо със задно задвижване, ванът да бъде поръчан с предно.

Вижте снимки >>

Автомобилът ще бъде достъпен в три различни дължини - 4895 мм, 5140 мм и 5730 мм, което го прави изключително подходящ в преобразуването му в минибус или микробус.

На разположение са две различни междуосия, а максималната височина възлиза на 1910 мм.

Vito има 1369 кг капацитет на товара.

Новият Vito предлага и няколко разновидности на изпълнението.

Vito Tourer е предназначен за превоз на пътници. Другите две версии - стандартната и Vito Crew са пригодени до понасят високи натоварвания, но не за сметка на окачване и комфорта. Vito Crew обаче може да се вземе с по-малко стегнати пружини и по-чувствителен контрол на амортисьорите, което прави возията още по-удобна.

Всички модели получават дискови спирачки, адаптивно ESP и в зависимост от версията - 7 или 8 въздушни възглавници.

Системата Attention Assist е стандартна за всички разновидности на Vito и следи за състоянието на водача. Crosswind Assist пък е система, която "на практика елиминира ефектите на вятъра, действащи върху превозното средство."

Всички модели се предлагат със система за следене на налягането в гумите и евентуално със системи помагащи при паркиране.

За повече пари, клиентите могат да поръчат Intelligent Light System, която включва LED светлини и осветява пътя при завиване.

Що се отнася до разнообразието от двигатели, новият Vito с предно задвижване може да се вземе с 1.6-литров 4-цилиндров двигател, който във версията 109 CDI има мощност от 88 к.с., а при 111 CDI - 114 к.с.

Моделът със задно задвижване се предлага с 2.15-литров 4-цилиндров двигател, който при 114 CDI е със 136 к.с., при 116 CDI със 163 к.с. и със 190 к.с. при 119 BlueTEC.

Тези двигатели могат да се комбинират с ръчна 6-степенна кутия. Vito 119 BlueTEC е със 7-степенна автоматична скоростна кутия, която може да бъде избрана и за Vito 114 CDI и 116 CDI.