Обществото на индустриалните дизайнери в Америка - IDSA награди най-стария корейски автопроизводител със сребърен и златен ‘медал’ съответно за концепцията GT4 Stinger и 2014 Soul.

Вижте снимки >>

Като международно разпознаваема и престижна награда, IDEA оценява проекти, които оказват влияние върху качеството на живот и обещават значително икономическо въздействие чрез иновации в категории като Автомобили и Транспорт, Дизайн стратегия, Компютърна Техника, Околна среда и др.

В конкурса тази година участваха 2 000 кандидати от 39 страни, които бяха оценявани за иновации, ползи за потребителя и клиента, устойчивост и екстериорен дизайн.

От 2006 г. дизайнерския екип на КИА се менажира от президента и главен дизайнер на марката – Питър Шрайер. Под ръководството на Шрайер през последните 5 години екипът получи множество отличия за своя иновативен подход и творческа работа, които трансформираха бранда и допринесоха за значителен ръст в глобалните продажби на марката.

Наградaта IDEA е третото отличие за дизайн на второто поколение градски кросоувър Soul след престижните Red Dot и iF. Междувременно концептуалният модел GT4 Stinger спечели симпатиите на медиите и автомобилната индустрия с невероятно агресивната си, спортна визия.